Народна поезија - категорија

љуба повеќе

мн. љуби
Вид збор: Именка, женски род
жена, сопруга
Англиски: spouse Албански: grua, bashkëshorte
љубовница, сакана, љубена
Англиски: beloved Албански: e dashur
а - б - в - г - д - ѓ - ж - з - ѕ - и - к - л - љ - н - о - п - р - с - т - у - ф - ц - ч - џ - ш