Поетски збор - категорија

ѕан повеќе

Вид збор: Извик
За подражавање на краткотраен звук од удар на метален или стаклен предмет (ѕвоно, чаша).

ѕун повеќе

мн. ѕунови
Вид збор: Именка, машки род
ѕвон
Англиски: sound
Примери:
Метален ѕун на ѕвончето.
б - в - г - д - ж - з - ѕ - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ц - ч - ш