ѕвездест

ѕвездеста
Вид збор: Придавка
Ранг: 31286
Што е со форма на ѕвезда.
Англиски: star-shaped
Примери:
ѕвездест орден
ѕвездест крст
ѕвездеста снегулка
ѕвездести цветови
Изведенки
ѕвездесто прил.
Пример: Листовите се ширеа ѕвездесто.