ѕвездоманија

мн. ѕвездомании
Вид збор: Именка, женски род
Неумерно обожавање филмски, телевизиски, музички и други ѕвезди од естрадата.
Примери:
Таа како да е заболена од ѕвездоманија.
Изведенки
ѕвездомански прид.
ѕвездоманскиот