ѕвездочел

ѕвездочелиот
Вид збор: Придавка
Што е со ѕвезда, со шара во вид на ѕвезда на челото.
Употреба: Народна поезија
Примери:
Твојот коњ е аџамија, а мојот ѕвездочел.