ѕвекот

ѕвекотот
Вид збор: Именка, машки род
Ранг: 20010
ѕвек
Англиски: resound
Примери:
Метален ѕвекот.
Ѕвекот од стакло.
Ѕвекотот на оковите го привлече вниманието на уличните безделници.
Се слуша 'рскот, ѕвекот и лелек.
Изрази
Ѕвекот на оружје - закана со војна.