ѕверски

ѕверскиот
Вид збор: Придавка
Ранг: 13271
1. Што му припаѓа, што се однесува на ѕвер.
Англиски: brutish
Примери:
Ѕверско легало.
Ѕверски канџи.
2. свиреп, жесток, бездушен
Англиски: brutal
Употреба: Преносно значење
Примери:
Ѕверска војна.
Ѕверско злосторство.
Диви и ѕверски тепаници.