цакне св.
цикцак прил.

цакне (св.)

Но воопшто не би бил изненаден ако... !“ и Парсонс направи движење како да гаѓа со пушка и цакна со јазикот наместо истрел.
„1984“ од Џорџ Орвел (1998)