Љубљана

Вид збор: Име
Ранг: 22534
Главен град на Словенија.
Англиски: Ljubljana
Употреба: Географија
Изведенки
1. љубљанчанец м.
мн. љубљанчани
2. љубљанчанка ж.
мн. љубљанчанки
3. љубљански прид.
љубљанскиот